Tavat auttaa ja avun kohteet

Joulukeräys - tuo joulumieltä apua tarvitseville!

by Seth Ray

Suomessa järjestetään lukuisia keräyksiä joulun alla, joulukeräys on hyvä tapa tuoda jouluiloa myös vähävaraisille perheille tai syrjäytymisvaarassa oleville henkilöille. Hinnat ja asumiskustannukset ovat jatkuvassa nousussa, joten vähävaraisuus koskettaa yhä useampaa lasta ja heidän perhettään vuosittain. Useimmilla joulukeräyksillä on jonkinlainen teema, lahjoitukset voivat mennä vaikka lapsiperheille, eläinten hyväksi, luonnonsuojeluun, vanhuksille tai ulkomaiden kriisialueille.

Joululahjoitus on tarpeen yhä useammalle

Jatkuvasti nousevat elinkustannukset aiheuttavat sen, että yhä useammasta kodista puuttuvat perustarpeet, kuten ruoka ja vaatetus. Köyhyyden uhka tuo mukanaan myös yksinäisyyden ja syrjäytymisen kokemuksia lapsille, joilla ei ole varaa osallistua toimintaan ja vapaa-ajanviettoon ikätovereidensa tavoin. Jouluna eriarvoisuuden kokemus nousee esiin erityisen selkeästi. Joululahjoitus mahdollistaa että mahdollisimman monella perheellä on tilaisuus nauttia jouluateria ja viettää joulua. Rahalahjoitusten lisäksi, useaan joulukeräykseen voi tuoda puhtaita ja ehjiä tavaroita sekä avaamattomia ruokalahjoituksia. Joulun alla varsinkin lasten leluille on tarvetta. Voit lahjoittaa valitsemaasi hyväntekeväisyys kohteeseen heidän nettisivuillaan tai sosiaalisessa mediassa. Monella järjestöllä on myös omat keräyspisteensä lahjoitettaville tavaroille, joita lisätään joulun aikana. Voit myös osallistua joulukeräykseen liittymällä itse lahjoitusten kerääjäksi.

Joulukeräys lahjoituksia jaetaan monella eri tavalla

Lahjoitetut varat jaetaan elintarvikkeina, vaatteina ja lahjakortteina vähävaraisille lapsiperheille, pienituloisille eläkeläisille ja muille syrjäytymisvaarassa oleville. Joulukeräyksillä saatuja varoja käytetään myös harrastus- ja kerhotoimintaan. Lahjoitetut vaatteet jaetaan ihmisten kesken ja tai myydään hyväntekeväisyysjärjestöjen kirpputoreilla. Lahjakortteja kirpputoreille jaetaan apua tarvitseville, jotta he voivat valita ilmaiseksi vaatteita ja muita tarvitsemiaan tavaroita. Lahjoittajien ostamat lahjat toimitetaan vastaanottajille luotettavien virastojen, kuten kaupungin sosiaalitoimen, kautta. Lahjat toimitetaan suoraan perheille ja lapsille ilman välikäsiä tai muita kustannuksia. Joulukeräykset ovat voittoa tavoittelemattomia.

Lahjoita joulumieltä vähävaraisille perheille

Joulukeräys auttaa tuomaan joulumieltä sitä tarvitseville. Jokainen voi osallistua joulukeräykseen valitsemallaan tavalla ja itselleen sopivalla summalla.  Hyväntekeväisyysjärjestöt kerävät lahjoja vähävaraisillr ja erityistarpeita omaaville lapsille, jotka eivät välttämättä saa joululahjoja. Kunnallisissa ja kaupunkien lastensuojelupalveluissa on kymmeniä tuhansia tällaisia lapsia valtakunnallisesti. Joulu on tunnetusti hyvän tahdon aikaa, johon kuuluu myös muiden auttaminen. Myös yritykset voivat tukea hyväntekeväisyyttä tekemällä joululahjoituksen. Pelastusarmeija järjestää perinteisen joulukeräyksen vuosittain.

jaa